Casa Fills de J. Casals
(Barcelona | La Concepció - Barcelonès)

Barcelona - Roger de Llúria, 77-79. Plànol - Arxiu Municipal Contemporani de Barcelona

EstilBeaux Arts - Monumentalisme Classicista
AutorEduard M. Balcells Buïgas
Situació Roger de Llúria, 77-79
Edifici projectat l'any 1918 per Eduard M. Balcells, molt allunyat ja de les seves primeres obres modernistes. Aquí adopta un llenguatge monumentalista d'influència nord-americana, amb alguns detalls propers a l'art déco que llavors començava a emergir. La façana, simètrica, presenta una estructura diferenciada a cadascun dels pisos i es clou amb dos templets rectangulars als flancs, a manera de torres. A l'alçada del segon pis hi ha quatre alts relleus que ja estaven definits als plànols. Una obra singular que -inexplicablement- no forma part de l'inventari del patrimoni barceloní.