Cases Torres Germans (Bruc)
(Barcelona | La Concepció - Barcelonès)

Barcelona - Bruc, 134 (Foto: Albert Esteves, 2008)

Barcelona - Bruc, 130-134. Detall mosaic cornisa

AutorJaume Torres Grau
Situació Bruc, 130-138 / Mallorca, 301-303
L'empresa Germans Torres Grau (de la qual Raimon n'era el gerent i Jaume l'arquitecte) va realitzar nombroses i importants promocions a Barcelona. Al xamfrà Bruc/Mallorca va construir, l'any 1912, tres blocs d'habitatges, amb façana contínua unificada, dins d'un estil eclèctic amb referències clàssiques i detalls modernistes. A banda dels habituals relleus que ressalten les obertures, especialment els portals de veïns, cal destacar el mosaic del coronament, en forma de fris, format per tessel·les de ceràmica esmaltada de diferents colors, amb garlandes i cistelles de flors.