Edifici Polydor (Biblioteca)
(Sant Adrià de Besòs - Barcelonès)

Sant Adrià de Besòs - Edifici Polydor (Biblioteca) (Foto: Valentí Pons, 2022)

EstilRacionalisme - Moviment Modern
AutorLluís Bonet Garí
Situació Av. Pi i Margall / Ricart
La fàbrica Polydor, dedicada a la producció de discos de vinil, es va instal·lar aquí l'any 1931, en un edifici racionalista molt modificat posteriorment. La fàbrica va durar poc temps, només fins a la guerra civil. Després va ser utilitzat com a escola, com a seu de l'Ajuntament i com a gimnàs. Actualment, un cop restaurat i rehabilitat, acull un centre de producció cultural i juvenil i la Biblioteca de Sant Adrià.

Originalment, el conjunt s'obria en dues naus allargades i decreixents en forma de ela amb una torre central amb rellotge al vèrtex. A la reforma, es va eliminar tot un lateral sencer, paral·lel al riu.