El Pla de la Nostàlgia
(Barcelona | El Parc i la Llacuna del Poblenou - Barcelonès)

Barcelona - El Pla de la Nostàlgia

Barcelona - El Pla de la Nostàlgia (Foto: Valentí Pons, 2022)

AutorLuis Ulloa
Situació Av. Bogatell / Marina
Aquest espai, entre els carrers Llull, Bogatell i Marina, va ser urbanitzat pels arquitectes Miquel Espinet i Antoni Ubach. Van ser ells els que van demanar a l'escultor Luis Ulloa (Madrid, 1956) un conjunt d'elements de gran format que evoquessin el passat industrial de la zona, així com l'antiga claveguera a cel obert que hi havia a Bogatell. El conjunt està dividit en tres àmbits separats, dos d'ells marcadament horitzontals i l'altre constituït per dos elements verticals creuats. Els materials utilitzats són el formigó i l'acer corten. Es va inaugurar l'any 1992.