Vapor Codina
(Sabadell | Centre històric - Vallès Occidental)

Vapor Codina, reixa sobre la porta d'entrada

Vapor Codina, reixa sobre la porta d'entrada (Foto: Joan Sánchez Sabé, 2006)

AutorManuel Folguera Duran, Francesc Renom Romeu
Situació Blasco de Garay, 17
El vapor Codina, estratègicament situat prop de l'estació de tren, la qual cosa li permetia rebre amb facilitat el carbó procedent d'Astúries i Anglaterra, va construir-se a partir del 1880. El projecte es dugué a terme per l'enginyer Manuel Folguera i Duran i de l'agrimensor i mestre d'obres Francesc Renom i Romeu, per encàrrec del comerciant Salvador Codina.

El vapor està format per diverses naus distribuïdes en paral·lel o en perpendicular, deixant patis al seu interior. Originalment, ocupava tota l'illa de cases, tot i que actualment només es conserven algunes de les naus, utilitzades per l'Ajuntament, que l'ha adequat recentment.