Casa Josep Roca Umbert
(Barcelona | Casp - Ausiàs March - Barcelonès)

Barcelona - Alí Bey, 7

Barcelona - Alí Bey, 7 (Foto: Albert Esteves, 2022)

AutorJoaquim Bassegoda Amigó
Situació Alí Bei, 7-9
Edifici entre mitgeres projectat l'any 1924 per Joaquim Bassegoda i Amigó (la Bisbal d'Empordà, 1854 - 1938), un arquitecte que es va anar adaptant als estils de cada època i que als anys vint ja s'havia allunyat de tota influència modernista. La casa està plantejada donant èmfasi als eixos laterals, on les tribunes simulen dues torres, coronades amb sengles frontons. Del conjunt que formen la planta baixa i l'entresol cal destacar els relleus amb infants i garlandes, típicament noucentistes.

El promotor, Josep Roca Umbert, era propietari de la important empresa tèxtil Roca Umbert, amb fàbriques a Granollers i Sant Feliu de Codines. En aquest edifici hi tenia el despatx.