Escola Superior de Disseny (ESDI)
(Sabadell | Centre històric - Vallès Occidental)

Escola Superior de Disseny

Escola Superior de Disseny (Foto: Joan Sánchez Sabé, 2006)

AutorFrancesc Izard, Joaquim Manich, Lluís Homs
Situació Marquès de Comillas, 79 / Gran Via / Bosch i Cardellach
L'actual Escola Superior de Disseny [Tèxtil i de la Confecció] havia estat, originalment, l'edifici del Condicionament i Docks Sabadell: un centre d'emmagatzematge i anàlisi, promogut pel Gremi de Fabricants. Fou dissenyat l'any 1907, i es va inaugurar l'any següent, el 24 d'abril. El projecte original fou realitzat per Francesc Izard, junt amb l'arquitecte Joaquim Manich.

Les necessitats d'emmagatzematge de les primeres matèries que arribaven per ferrocarril creixia, i per a satisfer-les, es va començar en un nou solar al costat de l'edifici del Condicionament. Aquest nou edifici fou construït per l'arquitecte Lluís Homs i Moncusí, l'any 1921. La construcció gira entorn d'un pati central, amb una planta en forma de U. Aquest edifici, remodelat el 1989, és l'actual seu de l'ESDI.