Edifici DFactory 4.0
(Barcelona | Zona Franca - Port - Barcelonès)

Barcelona - Edifici DFactory

Barcelona - Edifici DFactory (Foto: Sergi Suárez, 2022)

AutorTurull Sorensen / PGI-Torrella
Situació Zona Franca. Carrer 27. Núm. 10-16
Centre d'innovació digital promogut pel Consorci de la Zona Franca de Barcelona i l'institut tecnològic Leitat, amb l'objectiu fomentar el desenvolupament de la indústria 4.0. Va ser inaugurat l'any 2021. L'edifici ocupa una part dels terrenys on estava ubicada la factoria de Seat. El projecte ha estat redactat per les enginyeries Torrella i PGI amb la col·laboració arquitectònica del despatx Turull Sorensen, de Barcelona. Està concebut, en expressió dels seus projectistes, com una "nau industrial del segle XXI" amb una morfologia de "gran caixa de vidre". Consta de quatre plantes dividides en tres zones segons la funcionalitat i s'estructura en tres volums: una nau central més ampla i dues laterals de menor dimensió. L'acabat de vidre de les façanes li atorga una sorprenent transparència.