Font de la plaça de Sant Agustí Vell
(Barcelona | Sant Agustí - Barcelonès)

Barcelona - Font de la Plaça de Sant Agustí (Foto: Albert Esteves, 2020)

Barcelona - Plaça de Sant Agustí, font

Barcelona - Plaça de Sant Agustí, font (Foto: Camil Roig, 2012)

Situació Plaça de Sant Agustí Vell
Fent cantonada amb Tantarantana i Carders hi havia una font que va desaparèixer en construir-hi un edifici bancari. Reclamada pels veïns, va ser reconstruïda a la plaça. Es tracta d'una font d'origen medieval que s'alimentava amb l'aigua del Rec Comtal, que passava just per sota. A més de la funció de font, també servia d'abeurador pels cavalls que entraven a la ciutat pel Portal Nou.

Segons la tradició, aquesta és la popular Font del Gat (o de la Marieta de l'Ull Viu) i no la que té aquest mateix nom, situada a Montjuïc. Diu la llegenda que la Marieta vivia al carrer Portal Nou i que la cançó popular (baixant de la Font del Gat una noia i un soldat...) es refereix a la caserna militar que hi havia a l'antic convent de Sant Agustí.