Can Vaquer (o Baqué)
(La Llagosta - Vallès Oriental)

La Llagosta - Can Vaquer (o Baqué)

La Llagosta - Can Vaquer (o Baqué) (Foto: Albert Esteves, 2022)

Situació Sant Bonaventura / Av. del Turó
Antigament, es coneixia com a can Jover i així està documentada l'any 1256. Des del segle XVI es coneix com a can Vaquer, una masia que pertanyia a la parròquia de Cabanyes (ara Sant Fost de Campsentelles). Amb la partició del terme, l'any 1867, va quedar integrada a la parròquia de Santa Perpètua de Mogoda. Amb el creixement urbà de la Llagosta, va quedar integrada dins de la nova trama urbana. Actualment, és propietat de l'Ajuntament, el qual ha efectuat una acurada restauració.

És una masia de tipus clàssic, fruit d'una reforma o reconstrucció efectuada al segle XVI. Consta de planta baixa, pis i golfes i està coberta amb una teulada a dues aigües, amb el carener perpendicular a la façana. Té portal adovellat, amb un escut a la clau, una finestra de llinda i trencaaigües rectes on, a més de l'escut amb el monograma de Crist, hi ha inscrita la data de 1581. Les altres finestres són de tipologia semblant tret d'una de les laterals, convertida en balcó, que és d'arc conopial, amb traceria gòtica.