Can Mestre
(Figaró-Montmany - Vallès Oriental)

Figaró-Montmany - Can Mestre i Can Gallart

Figaró-Montmany - Can Mestre i Can Gallart (Foto: Albert Esteves, 2022)

AutorAntoni Mestre Rial
Situació Jacint Verdaguer, 79
Xalet unifamiliar situat en un terreny amb fort pendent, de manera que l'entrada principal es fa pel pis superior, que queda arran de carrer. Té un estil inspirat en la casa pairal catalana, amb elements heterogenis com les finestres coronelles neogòtiques o la galeria de solana. Té una airosa torratxa-mirador, amb teulada a quatre aigües. La fàbrica es basa en murs de maó pintat amb color blanc dominant en contrast amb el marró de les cantoneres i al voltant de les obertures. És fruit d'una reforma efectuada l'any 1921 pel mestre d'obres Antoni Mestre, fill del propietari, Ramon Mestre Domingo.