Can Vallcorba
(Figaró-Montmany - Vallès Oriental)

Figaró-Montmany - Can Vallcorba

Figaró-Montmany - Can Vallcorba (Foto: Albert Esteves, 2022)

Figaró-Montmany - Can Vallcorba. Postal antiga

Situació Plaça Major / Vic, 1 / Ctra. de Ribes, 58
Es tracta d'un edifici construït probablement al segle XIX sobre l'estructura d'una casa més antiga alineada al carrer de Vic, quan la plaça Major encara no estava urbanitzada. De la casa antiga n'ha restat el portal adovellat de mig punt, amb dovelles ben tallades, que ens fan pensar que ja al segle XVII devia ser una de les cases importants del poble. Ja en època moderna es va transformar en un edifici d'habitatges de grans dimensions, amb balcons abocats a la plaça i a la carretera de Ribes, on té el jardí. A la façana de la plaça hi ha una placa dedicada a Francesc Ribas, nomenat fill adoptiu del Figaró per la construcció del baixador del ferrocarril i del pont sobre el riu Congost.