Església vella dels Escolapis (Sabadell - Centre Històric - Vallès Occidental)

Església vella dels Escolapis

Església vella dels Escolapis, detall (Foto: Joan Sánchez Sabé, 2006)

EstilNeoclassicisme
AutorAntoni Cellers
Situació Plaça del Doctor Robert, 3
L'anomenada Església dels "Padres", també anomenada Església Vella dels Escolapis, Església dels Pares Claretians o del Cor de Maria, va ser inaugurada l'any 1832. El finançament fou fruit de la súplica dels escolapis arran d'una visita de Ferran VII a Sabadell l'any 1828. La concessió per a la construcció fou de 480.000 rals.

El temple, d'estil neoclàssic, és obra de l'arquitecte Antoni Cellers. Des de 1899 pertany als missioners claretians, que van arribar a Sabadell aquell mateix any.

Les dues escultures que hi ha a la façana (col·locades el 1949) són obra del sabadellenc Camil Fàbregas i representen Sant Antoni Maria Claret i el Doctor Feliu Sardà i Salvany. A l'interior, destaquen les pintures i escultures de Salvador Mayol i Adrià Ferran.