Casa Collaso
(Barcelona | Pla de Palau - Barcelonès)

Barcelona - Casa Collasso (Foto: Albert Esteves, 2020)

EstilRomanticisme
AutorAntoni Blanch, m.o.
Situació Pla de Palau, 19
Edifici veí dels porxos d'en Xifré, un model que segueix tot i que en aquest cas els pòrtics són de llinda sobre columnes estriades dòriques i sense la riquesa escultòrica d'aquells. Un dels seus elements més destacats és el conjunt de baranes de ferro forjat dels balcons.

El promotor fou l'indià Ignasi Carbonell, i el projecte, que data del 1834, fou realitzat pel mestre d'obres Antoni Blanch, tot seguint el disseny de l'arquitecte i enginyer Josep Massanès, autor del projecte d'eixample del pla de Palau. Posteriorment, passà a mans de Pere Collaso i Gil*.

*Font: Octavià Alexandre