Hospital Vell de Sant Antoni i capella de Santa Tecla
(Sant Celoni - Vallès Oriental)

Sant Celoni - Hospital Vell de Sant Antoni

Sant Celoni - Hospital Vell de Sant Antoni (Foto: Albert Esteves, 2022)

Situació Major, 53
Antic hospital que acollia pobres i malalts des de l'època medieval. La primera referència documentada és de l'any 1307. Comptava amb una capella, dedicada a santa Tecla, que va ser construïda l'any 1752 i que encara es conserva. L'edifici de l'hospital, de planta baixa i dos pisos, s'articula entorn d'un pati central. El primer pis estava destinat als malalts i el pis superior, a la comunitat de monges encarregades de la seva custòdia. Darrere la capella es trobava el refetor, la cuina i el rebost. L'edifici, bàsicament del segle XVII, ha estat molt modificat, però conserva elements antics de gran interès, com el calvari encastat damunt la porta.