Editorial Boileau
(Barcelona | Diagonal - Provença - Barcelonès)

TipusEstabliment comercial
EstilRacionalisme - Moviment Modern
AutorIsidre Puig Boada
Situació Provença, 287
Alessio Boileau Bernasconi fou un italià que es va establir a Barcelona el 1904 i va obrir els Tallers de gravat i estampació de música al carrer Provença, 285 el 1906. Negoci creixent, funda l'editorial el 1913 i crea, per exemple, la famosa Edició Ibérica. Entre 1935-36, inaugurada el 1939, neix la botiga -amb sala de concerts, ara magatzem-, dissenyada íntegrament per Puig Boada sota els criteris minimalistes del GATCPAC i conservada tal qual. Mobles -amb calaixos abatibles i tiradors en forma de nota, com a les portes, que també presenten unes bandes gravades a l'àcid que configuren un pentagrama... Baix relleu de Claveguera.