Escultura Salomé
(Sant Celoni - Vallès Oriental)

Sant Celoni - Escultura <i>Salomé</i>

Sant Celoni - Escultura Salomé (Foto: Albert Esteves, 2022)

AutorLluís Montané Mollfulleda
Situació Plaça de l'Estació
Figura realista feta en bronze que representa una bailaora flamenca en plena contorsió fent voleiar la cua del vestit, una obra plena de dinamisme i de sensualitat realitzada l'any 1954 per l'artista local Lluís Montané Mollfulleda (Sant Celoni, 1905 - 1997), que té la dansa com un dels seus temes principals. La fosa, partint del model original de guix, es va fer l'any 1996 i es va situar dalt d'un pedestal de pedra davant de l'Estació. Ho va finançar l'empresa Grup Prodesfarma, que va fer una segona rèplica per a la seva seu al poble de la Batllòria.