Edificis de la plaça Comercial, 9-10-11
(Barcelona | El Born - Barcelonès)

Barcelona - Edificis de la plaça Comercial (Foto: Albert Esteves, 2021)

Barcelona - Edificis de la plaça Comercial (Foto: Albert Esteves, 2006)

AutorJoan Guàrdia Granell / Josep Fontserè Mestre, m.o.
Situació Plaça Comercial, 9-10-11
Conjunt de quatre edificis de característiques molt semblants malgrat haver estat projectats per mestres d'obra diferents (Joan Guàrdia el núm. 10, Josep Fontserè el núm. 11). Van ser construïts entre 1876 i 1881. Es caracteritzen per tenir planta baixa, entresol (de menor alçada) i tres pisos. Els balcons tenen llosana de pedra i barana de foneria, amb una volada més gran al pis principal, que es redueix als pisos superiors. Només al pis principal estan sostinguts amb mènsules. El coronament es fa amb barana de pedra sobre cornisa també recolzada en mènsules, sota la qual hi ha les obertures lobulades de la cambra de ventilació. L'acabat imita carreus de tonalitats diferents.