Hotel The Barcelona Edition
(Barcelona | Santa Caterina - Barcelonès)

Barcelona - Hotel The Barcelona Edition (Foto: Anna Corcoll, 2020)

TipusHotels i hostals
AutorCarles Ferrater Lambarri, OAB
Situació Av. Francesc Cambó, 14
Reforma d'un edifici preexistent d'oficines, executada entre 2014 i 2018. Ferrater, amatent a la seva situació entre el mercat de Santa Caterina i la catedral, fa una intervenció sòbria, ocupada a oferir vistes panoràmiques cap a ambdós. Això es revela al xamfrà, abans en angle, i a les sis fileres de finestres, en punta de diamant, de l'avinguda; així com a les tres fileres i el gran finestral superior del carrer Freixures, abocades sobre l'acolorida teulada del mercat. La il·luminació nocturna a través de les obertures és de gran efectisme.

El revestiment és de ceràmica negra, alleugerit pels perfils metàl·lics que pugen fins a formar la marquesina superior. El sòcol vol establir una certa continuïtat amb la construcció veïna.

L'interiorisme és de Lázaro Rosa-Violán.