Ca l'Arderiu
(Das - Cerdanya)

Das - Ca l'Arderiu (Foto: Albert Esteves, 2022)

Das - Ca l'Arderiu

Das - Ca l'Arderiu

Situació Plaça del Fuster
Típic mas cerdà tancat dins un barri al qual aboca l'edifici residencial, restaurat modernament, i els destinats a usos agrícoles. La casa consta de planta baixa i dos pisos, tots dos amb balcons suportats per bigues de fusta. La teulada és de pissarra, amb tams a dues i quatre aigües. A l'extrem de la façana hi ha un rellotge de sol esgrafiat, amb la data de 1876.

D'aquesta casa era originària Teresa Arderiu i Pons, mare del famós periodista, dramaturg i filantrop, Rossend Arús i Arderiu (Barcelona, 1844 - 1891), que va finançar la construcció de les escoles i ajuntament de Das.