Cal Bassó
(Prats i Sansor - Cerdanya)

Prats - Cal Bassó

Prats - Cal Bassó

Prats - Cal Bassó

Situació Raval de Capdevila (Prats)
Capdevila, el barri al costat de l'església de Sant Serni, és el nucli primigeni de Prats. Està constituït per un petit nombre de masos cerdans entre els quals sobresurt cal Bassó, un casal de grans dimensions que forma un barri tancat, amb diverses edificacions de caràcter rústic, a més de l'edifici residencial. A la porta exterior del barri hi ha inscrit el nom de José Bertran i la data de 1886, però l'origen de la casa és sens dubte molt més antic. La configuració de les finestres, emmarcades amb carreus de pedra ben escairada, i del portal interior, d'arc rebaixat, suggereixen una construcció del segle XVII amb reformes posteriors.