Torre del Cònsol
(Puigcerdà - Cerdanya)

Puigcerdà - Torre del Cònsol

Puigcerdà - Torre del Cònsol (Foto: Albert Esteves, 2022)

AutorSalvador Viñals Sabaté
Situació Prop del camí vell de Llívia
German Schierbeck (Copenhaguen 1842 – Barcelona 1912), ser cònsol general de Dinamarca a Barcelona, va ser un enamorat de Puigcerdà des de la seva primera visita a la ciutat, l'any 1866. Anys més tard va adquirir un mas i, al seu costat, l'any 1884, es va fer construir una casa d'estiueig que va batejar amb el nom de Ro de Rigolisa (Ro en danès vol dir repòs). Va ser projectada per Salvador Viñals i construïda pel mestre de cases Enric Aleu. El seu element més característic és la torratxa de planta circular, amb coronament cònic, visible des de molts indrets de la vall. Amb els anys, va anar ampliant la finca i va adquirir nombrosos terrenys al voltant del llac, on es va articular la colònia d'estiueig i el parc que porta el seu nom.