El Mirador Clausolles-Pedraza
(Puigcerdà - Cerdanya)

Puigcerdà - Miardor Clausolles-Pedraza

Puigcerdà - Miardor Clausolles-Pedraza (Foto: Albert Esteves, 2022)

TipusElement singular
Situació Plaça de Dionís Puig
Josep Clausolles i Pontet va ser un dels primers estiuejants de Puigcerdà. Va ser el promotor d'una urbanització coneguda com la Urbanització Clausolles. La seva casa d'estiueig, propietat després de la família Pedraza, no s'ha conservat, però ens ha deixat com a record la torre mirador -originalment un colomar-, ara situada en una rotonda. És una construcció amb un cos inferior cilíndric i un cos superior octogonal, dividits per un balcó de ferro que envolta tot el perímetre. Té una teulada de pissarra a vuit vessants amb un ample voladís per cobrir el balcó.