Capella de la Sagrada Família (El Pujolar)
(Vic | Rodal - Osona)

Vic - El Pujolar. Capella de la Sagrada Família

Vic - El Pujolar. Capella de la Sagrada Família (Foto: Albert Esteves, 2022)

Vic - El Pujolar. Capella

Vic - El Pujolar. Capella (Foto: Anònim. Arxiu fotogràfic Centre Excursionista de Catalunya, inicis segle XX)

Situació Sentfores. Camí del Cementiri
Adossada a la masia del Pujolar hi ha una capella barroca, construïda amb la reforma del mas al segle XVII, situada a un nivell més elevat. És un edifici de nau única, coberta amb volta de creueria i capçada amb un absis poligonal. Té un portal senzill emmarcat amb pedra damunt del qual hi ha una fornícula amb la Mare de Déu i el Nen sota un petit dosser apetxinat. Al capdamunt de la teulada hi ha una espadanya d'un sol ull. L'aparell constructiu és de maçoneria, tret de les cantoneres i el tram més baix, on podem veure grans carreus ben escairats.