Llibreria Anglada
(Vic | Nucli antic - Osona)

Vic - Impremta Anglada, al carrer Ramada

Vic - Impremta Anglada, al carrer Ramada (Foto: Albert Esteves, 2022)

TipusEstabliment comercial
Situació Plaça Major, 12
Si hi ha una botiga emblemàtica a Vic és, sens dubte, l'antiga impremta Anglada, després convertida en llibreria. Està ubicada als baixos de la casa Vilà, un edifici amb façana al carrer Verdaguer, a la Rambla i a la plaça Major. És als porxos de la plaça on hi ha els aparadors de la llibreria, fruit d'una reforma dels anys cinquanta. El més interessant és a l'interior, on es conserven, d'inicis del segle XX, les pintures de sostres i parets i una curiosa capelleta situada en un reclau dins d'una fornícula.

Va ser fundada per Llucià Anglada Comas, que havia regentat la impremta d'Ignasi Valls entre el 1827 i el 1830 i després treballà a la impremta de Josep Trullàs. El 1843 va establir una petita llibreria i taller d'enquadernació al carrer de la Ramada. I el 1850 que s'establí com impressor a la Plaça Major. A la seva mort, el 1868, serà el seu fill, Ramon Anglada i Pujals, qui continuarà amb la impremta, que es va mantenir activa fins als anys vuitanta del segle XX. La botiga es va inaugurar cap a 1860, però va ser objecte d'una profunda reforma cap a 1905, en època de Llucià Anglada i Serra, quan es va decorar amb un sostre de tela pintada amb motius vegetals i animals i la capelleta amb la Verge. El 2019, Àbac & Àbac van portar a terme una restauració integral.