Capelleta de la Mare de Déu de la Bona Sort
(Vic | Nucli antic - Osona)

Vic - Capelleta de la Mare de Déu de la Bona Sort

Vic - Capelleta de la Mare de Déu de la Bona Sort (Foto: Albert Esteves, 2022)

Situació Riera, 11
Capelleta formada per una fornícula de pedra, emmarcada amb pilastres acanalades i volta de petxina. Està protegida per una marquesina amb l'estructura de fusta i la coberta de planxa de ferro. Sota l'ampit de la fornícula hi ha escrit VERGE DE LA BONA SORT i la data de 1691. Més avall hi ha una orla amb un cap d'angelet on es llegeix AVE MARIA SIN PECADO CONCEBIDA.

L'obra de pedra de la capelleta és plenament barroca. Dissortadament, l'escultura original de la Mare de Déu va ser destruïda l'any 1936. La imatge actual, d'alabastre, és obra de Ramon Camps Alier, de l'any 1947.