Casa Fontcuberta
(Vic | Nucli antic - Osona)

Vic - Casa Fontcuberta (Foto: Albert Esteves, 2022)

Vic - Casa Fontcuberta. Pintures atribuïdes al Vigatà

Vic - Casa Fontcuberta. Pintures atribuïdes al Vigatà (Foto: Ajuntament de Vic)

Situació Riera, 25
Coneguda també amb el nom de casa Bassols. És una casa de dimensions considerables, estructurada en planta baixa, dos pisos i unes golfes obertes amb arcs de mig punt a manera de galeria. La porta principal és d'arc rebaixat, prou ampla per deixar passar els carruatges, feta amb carreus i dovelles de mida gran. De la façana destaca una finestra romànica trigeminada, d'origen desconegut, aprofitada d'alguna casa medieval derruïda. Al saló principal de la casa es conserven pintures inspirades en les metamorfosis d'Ovidi, atribuïdes a Francesc Pla, el Vigatà. Va ser restaurada per Josep M. Bassols als anys seixanta del segle XX.

En aquesta casa va néixer l’escriptora M. Àngels Anglada (Vic, 1930 - 1999). Actualment, els baixos són ocupats per un restaurant.