Casa Parrella
(Vic | Nucli antic - Osona)

Vic - Casa Parrella

Vic - Casa Parrella

AutorJosep Morató Codina
Situació Dues Soles, 8
Casa senyorial construïda l'any 1777, situada a l'extrem del nucli antic, amb el jardí delimitat per l'antiga muralla. Consta de planta baixa, dos pisos i golfes i està coberta amb teulada a tres vessants. La façana està decorada amb un escut de la família Parrella Cortada i bells esgrafiats amb gerros restaurats en època recent. Els baixos del jardí, a l'interior de la muralla, es van habilitar com a magatzem o quadres cap a finals del segle XVII, quan es va desafectar la muralla. Actualment és un bar musical. La casa Parrella és obra dels germans Morató Codina i els seus salons van ser decorats per Marià Colomer.

Un element singular és el cap de biga antropomòrfic que podem observar dota el ràfec de la cantonada. És un home, abillat amb un turbant, que llueix uns grans bigotis, com els de les cases Baró de la Blava i Masferrer.