Grup Escolar Pere Vila
(Barcelona | Parc de la Ciutadella - Barcelonès)

Barcelona - Grup Escolar Pere Vila

Barcelona - Grup Escolar Pere Vila (Foto: Albert Esteves, 2018)

Barcelona - Grup Escolar Pere Vila (Foto: Albert Esteves, 2006)

Barcelona - Grup Escolar Pere Vila, escultura de Josep Dunyac dedicada a Pere Vila.

Barcelona - Grup Escolar Pere Vila, escultura de Josep Dunyac dedicada a Pere Vila. (Foto: Albert Esteves, 2018)

TipusEdifici escolar
AutorJosep Goday Casals
Situació Pg. Lluís Companys, 18-22
Conjunt d'edificis iniciat el 1921 seguint un projecte netament noucentista de Josep Goday. Les obres van aturar-se durant la dictadura de Primo de Rivera i van ser represes el 1931 quan el noucentisme ja havia perdut vigència enfront del racionalisme imperant.

El conjunt s'articula en tres edificis: originalment un era destinat als nens, l'altre a les nenes i el central a biblioteca i sales comunes. La decoració de les façanes inclou elements classicistes, com els frontons triangulars dels coronaments, els gerros ornamentals, o els esgrafiats, segell típic del noucentisme de Goday.

A l'interior, davant l'entrada, hi ha una escultura realitzada per Josep Dunyac dedicada a Pere Vila.