Antic Seminari Diocesà
(Vic | Nucli antic - Osona)

Vic - Antic Seminari Diocesà

Vic - Antic Seminari Diocesà (Foto: Albert Esteves, 2022)

Situació Sant Miquel dels Sants / Sant Just
Vinculat a l'església de Sant Just, l'edifici es va construir l'any 1649 com a residència i col·legi de Sant Andreu, regentat pels jesuïtes, i es va anar reformant i ampliant posteriorment. L'any 1770 es va convertir en seminari, en funcionament fins a l'any 1947. Va arribar a tenir més 1.200 seminaristes.

El conjunt d'edificis s'organitza al voltant de l'església i el seu claustre situat a l'interior de l'illa. Consta de planta baixa i tres pisos. Les obertures estan emmarcades amb pedra i el portal principal és d'arc rebaixat. Va ser rehabilitat els anys 2001 i 2002 i va passar a allotjar la seu vigatana de l'Institut del Teatre. Propietat de l'Ajuntament fins al 2020, aquell any va ser adquirit per Bayés Salut.