Catedral de Tarragona. Capelles dels Cardona
(Tarragona | Catedral - Tarragonès)

Tarragona - Catedral. Capella dels Cardona

Tarragona - Catedral. Capella dels Cardona (Foto: Albert Esteves, 2022)

AutorAntoni i Guiu Benlloch d’Arlès
Situació Interior de la catedral
Són dues capelles bessones, d'estil gòtic flamíger, construïdes entre 1520 i 1525, promogudes per l'arquebisbe Pere Folch de Cardona amb l'objectiu que fos el seu panteó familiar. És a l'arcosoli que separa ambdues capelles on està situat l'esplèndid sarcòfag on reposen les restes del cardenal Jaume de Cardona i la seva tieta Timor, abadessa de Valldonsella. Atribuït a Damià Forment, va ser executat cap a l'any 1530 en marbre de Carrara.

A la primera capella hi ha també el sepulcre de l'arquebisbe Josep Domènec Costa i Borràs, tallat el mateix any per Josep Janés i Manel Roca l'any 1864. I a la segona capella, el sepulcre de l'arquebisbe Francesc Fleix i Solans, obra d'Agapit Vallmitjana. Aquesta capella acull un retaule gòtic procedent de Santes Creus, tractat en fitxa a part.