Església i convent dels Trinitaris
(Vic | Eixample - Osona)

Vic - Església i convent dels Trinitaris

Vic - Església i convent dels Trinitaris (Foto: Albert Esteves, 2022)

AutorRoldán+Berengué (reforma)
Situació Sant Pere, 9
En aquest lloc hi havia, al segle XIV, el convent les monges agustines de Santa Margarida, extingit l'any 1560. Al segle XVII s'establien a l'antic convent els Trinitaris, però la guerra dels Segadors va obligar a enderrocar-lo. L'actual conjunt es va edificar entre 1696 i 1741. L'any 1828 va instal·lar-s'hi la casa de la Caritat i actualment és la seu de l'Orfeó Vigatà. L'adaptació per als nous usos va ser dels arquitectes Roldán +Berengué, d'entre 2009-2010.

L'església consta d'una nau amb capelles laterals i creuer coronat amb cúpula. La façana principal és simètrica, està coronada amb un frontó triangular i dividida en tres trams per unes senzilles pilastres. El portal és rectangular, perfilat amb una motllura que forma una esmotxadura conopial a la llinda. Al seu damunt hi ha un escut molt desgastat i una fornícula apetxinada. Al costat de l'església, un claustre mig derruït.