Monument al Centenari de l'Exposició
(Barcelona | Parc de la Ciutadella - Barcelonès)

Barcelona - Parc de la Ciutadella. Monument al Centenari de l'Exposició

Barcelona - Parc de la Ciutadella. Monument al Centenari de l'Exposició (Foto: Albert Esteves, 2006)

Barcelona - Parc de la Ciutadella. Monument al Centenari de l'Exposició (Foto: Albert Esteves, 2021)

Barcelona - Parc de la Ciutadella. Monument al Centenari de l'Exposició (Foto: Albert Esteves, 2007)

AutorAntoni Clavé
Situació Parc de la Ciutadella
Monument d'acer inoxidable, alumini anoditzat, pintura, peces industrials de ferro i formigó armat inaugurat el 1991 per commemorar els cent anys de l'Exposició Universal de 1888-1891. Al costat d'un gran engranatge, que procedeix del port de Màlaga, s'alça el relleu d'alumini, amb possibilitat de moviment. Clavé planteja en aquesta obra una barreja de materials i textures a l'estil dels collages que caracteritzen la seva pintura.