Hostal del Trenc
(Parets del Vallès - Vallès Oriental)

Parets del Vallès - Hostal del Trenc

Parets del Vallès - Hostal del Trenc (Foto: Albert Aguilera, 2017)

Parets del Vallès - Hostal del Trenc (Foto: Anònim -Arxiu Centre Excursionista de Catalunya-, 1890-1936)

Croquis de la façana amb rellotge de sol de l'Hostal del Trenc

Croquis de la façana amb rellotge de sol de l'Hostal del Trenc (Foto: Arxiu Centre Excursionista de Catalunya)

Situació Marconi (Camí antic de Granollers a Barcelona)
Masia situada als peus de l'antic camí ral de Barcelona a Granollers, a ponent del riu Tenes. És un edifici de planta baixa, pis i golfes, cobert amb teulada a quatre aigües. Modernament, ha sofert diverses reformes i ampliacions que, tanmateix, no han desfigurat la façana principal, la qual conserva el portal adovellat i tres finestres emmarcades amb pedra, una d'elles d'arc conopial amb ornamentació goticista.

El locatiu Trenc apareix esmentat al fogatge de 1553 i, el 1669, està referenciada "Maria Bescans viuda hostalera del Teixidot del Trench", que demostra que, al segle XVI ja funcionava com a hostal.