Creu de terme de Santa Anna (rèplica d'Almatret)
(Barcelona | Santa Anna - Barcelonès)

Barcelona - Creu de Santa Anna (rèplica d'Almatret) (Foto: Albert Esteves, 2006)

Barcelona - Creu de Santa Anna (rèplica d'Almatret) (Foto: Albert Esteves, 2007)

TipusCreus monumentals
Situació Santa Anna, 29
La creu de terme d'Almatret, obra renaixentista de 1608, era a la plaça Major d'aquest poble del Segrià fins que, als anys vint del segle passat, va caure i es va recol·locar sota el campanar. En començar la guerra civil fou retirada per l'escultor Apel·les Fenosa i dipositada al monestir de Sant Cugat. Posteriorment, va anar a raure davant l'església de Santa Anna, on va romandre fins a l'any 2005, quan es va restituir al seu emplaçament original, a Almatret. La creu que des del 2006 pot contemplar-se davant l'església de Santa Anna és una rèplica exacta de l'original.

Les imatges corresponen a Crist, sant Pere, sant Pau, sant Joan Evangelista, sant Roc, sant Jaume, sant Isidre, santa Bàrbara i santa Cecília*.

*informació extreta del blog Barcelona Secreta, de Xavi Casinos. La Vanguardia, 17/5/2022