Torre Lligé (Ajuntament)
(Cardedeu - Vallès Oriental)

Cardedeu - Torre Lligé. Tanca del jardí

Cardedeu - Torre Lligé. Tanca del jardí (Foto: Albert Esteves, 2022)

AutorAdrià Casademunt Vidal
Situació Plaça Sant Joan, 1
Gran casal d'estiueig promogut per l'empresari i polític Joan Lligé Pagès, l'any 1890. Va ser la casa de vacances familiar fins a l'any 1940. Des de 1952 és propietat de l'Ajuntament, el qual va rehabilitar-la per convertir-la en casa de la vila, seguint el projecte de l'arquitecte municipal, Josep M. Ros. La casa està encarada a dos carrers i a la plaça de Sant Joan, on hi ha la façana principal, amb un porxo que fa de terrassa del primer pis. Les cobertes són de teula plana, a quatre vessants. Compta amb una torratxa amb teulada a quatre aigües. A la part del darrere hi ha un cos més baix, amb façana encarada al jardí. Els elements ornamentals, de repertori classicista, són els propis de l'arquitectura eclèctica.

Aquest jardí posterior disposa d'una instal·lació artística dedicada a Lluís Companys creada per Jordi Aligué.