Nau Galetes Solsona
(Barcelona | El Poblenou - La Plata - Barcelonès)

Barcelona - Fàbrica Solsona. Entrada carrer Àvila

Barcelona - Fàbrica Solsona. Entrada carrer Àvila (Foto: Sergi Suárez, 2022)

AutorMariano Romano Rius (atrib.)
Situació Àvila, 34I
Galetes i Xocolates Solsona i Tius, una empresa molt popular als anys seixanta i setanta, va ser per fundada per l'empresari mataroní Pere Solsona, establert a Barcelona l'any 1892. Als anys vint, traslladà la fàbrica al carrer Wad-Ras (ara Doctor Trueta). Ocupava també les naus construïdes per la família Ametller just al costat. L'empresa va tancar l'any 1977.

Del conjunt es conserven les quatre naus Ametller (veure fitxa pròpia) i una nau, situada a l'interior de l'illa, que va ser construïda l'any 1926, projectada probablement per Mariano Romaní. Té accés des del carrer Àvila a través d'un passatge interior. És una nau de planta baixa i pis, amb coberta plana. La façana presenta decoració a base de maó vist emmarcant les obertures de la planta baixa i en forma de frisos o impostes al pis superior i al coronament. A la reixa de la finestra de la planta baixa hi ha les inicials R i S (Solsona i Rius).