Grup escultòric L'Ensenyament
(Barcelona | Vallcarca - Penitents - Barcelonès)

Barcelona - Escultura La Recerca (Foto: Enfo, 2013)

Barcelona - Escultura L'Estudi (Foto: Pere López, 2013)

AutorJoaquim Ros Bofarull
Situació Plaça Lesseps, 19
Conjunt de dos grups escultòrics que flanquegen la porta de l'escola Rius i Taulet. Aquest edifici va ser construït l'any 1957, projectat per l'arquitecte Antonio Vega, en el solar sorgit de l'enderrocament d'unes cases a l'antiga plaça de la Creu. Un dels grups (L'Ensenyament) presenta un nen i una nena concentrats en la lectura d'un llibre. L'altre grup (La Recerca) mostra una noia més gran i un nen que es posa la mà damunt dels ulls fent visera com observant alguna cosa a la llunyania. L'estil realista que enllaça amb l'escultura dels anys vint permet inscriure-la dins del denominat Noucentisme de Postguerra. N'és l'autor Joaquim Ros Bofarull (Barcelona, 1906 - 1991).