Antic Casino
(Cardedeu - Vallès Oriental)

Cardedeu - Antic Casino (Foto: Albert Esteves, 2022)

TipusAteneus i centres socials
AutorRamon Puig Gairalt
Situació Av. Rei en Jaume, 315
L'industrial Jaume Campmajor, que tenia una torre d'estiueig a Cardedeu, va promoure l'any 1921 la construcció d'un camp d'esports poliesportiu. L'any 1924 va demanar permís per construir, al seu costat, el Gran Casino del Vallès, amb teatre, saló de cafè, restaurant, sala de jocs, terrassa i jardí, que de seguida es va convertir en el lloc de trobada i relació social dels estiuejants. Als anys 30 va ser també la seu local de la Lliga Regionalista. L'any 1947, s'hi va instal·lar una fàbrica tèxtil i, un cop tancada, a la dècada dels 80, diversos tallers i botigues. La concepció dels edificis s'emmarca plenament dins dels paràmetres del noucentisme més classicista.