Casa Mirapeix (Casa Tey, Torre Ferran)
(Cardedeu - Vallès Oriental)

Cardedeu - Casa Mirapeix

Cardedeu - Casa Mirapeix (Foto: Albert Esteves, 2022)

AutorRamon Puig Gairalt
Situació Crtra. de Cànoves, 21 / Doctor Reig
Torre d'estiueig projectada per l'arquitecte Ramon Puig Gairalt l'any 1924, en la seva època plenament noucentista. Va ser promoguda per Asunción Tey, vídua de Mirapeix. L'any 1942 va ser adquirida per Domingo Ferran, que la va reformar i ampliar. D'aquí ve que la casa es conegui amb els tres noms, casa Tey, casa Mirapeix o torre Ferran.

És un edifici amb planta de creu, amb coberta complexa a base de teulades a dues aigües alineades a cadascuna de les façanes i dels seus diferents volums. Una de les façanes conforma un porxo a la planta baixa, amb tres arcs de mig punt. La composició i l'ornamentació són de tipologia classicista, pròpia del Noucentisme, amb alguns detalls modernistes, com els mosaics de les jardineres.