Molí Diumer
(Cardedeu - Vallès Oriental)

Cardedeu - Molí Diumer

Cardedeu - Molí Diumer (Foto: Amadalvarez - Llicència “Creative Commons Attribution-Share Alike 4.0 International” (https://creativecommons.org/licenses/by-sa/4.0/deed.en), 2014)

Cardedeu - Molí Diumer (Foto: Albert Esteves, 2022)

TipusMolí
Situació Crtra. de Cànoves, 106
Antic molí fariner, d'origen medieval, situat al costat est de la riera de Cànoves. Està documentat des de l'any 1199, quan era propietat d'Arnaldo Decimaris. Posteriorment, va estar vinculat amb el mas homònim construït al seu costat. A començament del segle XX era propietat de la família Fontova-Riera. L'edifici és fruit de diverses reconstruccions. Conserva un portal adovellat d'arc rebaixat. Encara és visible part del rec que conduïa l'aigua a la bassa que es conserva al darrere de la casa.