Can Riambau
(Les Franqueses del Vallès - Vallès Oriental)

Les Franqueses del Vallès - Can Riambau. Façana posterior

Les Franqueses del Vallès - Can Riambau. Façana posterior (Foto: Albert Esteves, 2023)

Les Franqueses del Vallès - Can Riambau (Foto: Carmen Lara -calaix.gencat.cat-, 1984)

Situació Llerona. Camí de Can Riambau
Masia formada per l'agregació d'edificis de diferent època. La part més antiga es correspon amb un mas del segle XVI, de planta baixa, pis i golfes, de dimensions notables. A la façana principal presenta portal adovellat i quatre finestres de tipologia gòtica-renaixentista amb guardapols motllurats i capitells esculpits, tres d'elles d'arc carpanell, idèntiques, i una d'arc conopial. La teulada és a dues aigües amb el carener paral·lel a la façana. Al fogatge de 1553 està documentat a la casa Agustí Riambau. Es coneix també amb el nom de Can Trias de Bes.