Estació de tren
(Les Franqueses del Vallès - Vallès Oriental)

Les Franqueses del Vallès - Estació

Les Franqueses del Vallès - Estació (Foto: Albert Esteves, 2023)

TipusEstació
Situació Corró d'Avall. Crtra. de Ribes
Estació de l'antiga línia de Barcelona a Sant Joan de les Abadesses que va entrar en servei l'any 1875 quan es va obrir el tram entre Granollers i Vic. La línia original arribava a Granollers Centre on enllaçava amb la línia de Girona per arribar a Barcelona. L'any 1886 l'empresa va construir una línia anomenada de Sant Martí de Provençals a Llerona, però que finalment només es va fer arribar fins a Montcada on enllaçava amb la línia de Manresa. L'edifici de l'estació, de planta baixa, pis i golfes, respon a la tipologia habitual de les estacions de l'època, amb les finestres ressaltades amb amples motllures blanques que contrasten amb l'estucat vermellós de les façanes. La part de l'andana compta amb una ampla marquesina.