Can Bertran
(Les Franqueses del Vallès - Vallès Oriental)

Les Franqueses del Vallès - Can Bertran

Les Franqueses del Vallès - Can Bertran (Foto: Albert Esteves, 2023)

Les Franqueses del Vallès - Can Bertran (Foto: Josep Salvany -Fons Salvany. Biblioteca de Catalunya-, 1924)

Situació Corró d'Amunt. Crtra. BV-5151, km 5,2, a 200 m
Situada al nucli de Corró d'Amunt, és una masia aïllada, amb un cos principal de planta rectangular i un barri tancat al davant i un altre al darrere. La casa va ser molt reformada a mitjan segle XX (al rellotge de sol hi ha la data de 1959). Si observem la fotografia feta per Josep Salvany l'any 1924, podrem veure que es tractava d'una masia antiga, amb finestres d'arc conopial de tradició gòtica, desaparegudes. D'aquella façana es conserva només el portal adovellat. A la llinda de fusta de la porta del barri davanter hi ha inscrita la data de 1703. Dins del barri hi ha un pou i un safareig.