Casa Ferran Guardiola
(Barcelona | Esquerra Baixa de l'Eixample - Barcelonès)

Barcelona - Casanova, 46 (Foto: Albert Esteves, 2023)

Barcelona - Casanova, 46. Plànol -Arxiu Municipal Contemporani de Barcelona-

AutorJuan Gordillo Nieto
Situació Casanova, 46
Edifici entre mitgeres, de planta baixa i sis pisos, projectat l'any 1930 per Juan Gordillo Nieto (Barcelona, 1901 - 1987). Aquest arquitecte, també tinent d'enginyers, va ser després arquitecte municipal de Girona. En aquesta obra s'expressa en un llenguatge eclèctic retardatari en una època en què el racionalisme començava a implantar-se a Catalunya. Els elements ornamentals, com els frontons amb acroteri del coronament, les columnes que emmarquen les obertures centrals o els relleus que les perfilen són els habituals d'aquest estil des del segle XIX.