Casa Blanc
(Barcelona | Esquerra Baixa de l'Eixample - Barcelonès)

Barcelona - Muntaner, 31

Barcelona - Muntaner, 31 (Foto: Albert Esteves, 2023)

AutorIsidre Gili Moncunill
Situació Muntaner, 31
Edifici entre mitgeres, de planta baixa i cinc pisos, construït l'any 1895 segons projecte d'Isidre Gili Moncunill (Barcelona, 1869 - 1945), un arquitecte que va transitar entre l'eclecticisme i el modernisme, dos estils que conflueixen en aquesta façana. Modernista es pot considerar el portal, amb un doble arc carpanell decorat amb relleus florals i flanquejat per delicades columnes i uns carcanyols amb una densa ornamentació vegetal. El coronament, en canvi, i els elements d'embelliment de les obertures són de caràcter eclèctic, com també les dues falses pilastres que separen la façana de les cases veïnes.