Hotel Ako
(Barcelona | Esquerra Baixa de l'Eixample - Barcelonès)

Barcelona - Diputació, 195 (Foto: Albert Esteves, 2023)

TipusHotels i hostals
AutorFelipe Pich-Aguilera Baurier
Situació Diputació, 195
Edifici entre mitgeres de l'any 2013 concebut com aparthotel. A la planta baixa hi ha un espai comunitari de recepció mentre que un pati central estructura i il·lumina totes les plantes. A les plantes superiors es distribueixen els petits apartaments, de dues tipologies en funció de les dimensions. La façana, en paraules del despatx d'arquitectura autor del projecte, Pich-Aguilera, "pretén recuperar els motius, els relleus i els colors de l'Eixample de Barcelona i proporcionar una continuïtat i ritme del massís amb el buit. La possibilitat d'aprofundir la tecnologia de l'esgrafiat industrial va ser l'origen de la nova proposta de façana. Els motius vegetals, tan recurrents a les façanes del barri, des de les seves geometries, van ser l'origen en la proposta de projecte, un baix relleu orgànic pretén mimetitzar l'arbrat dels carrers de l'eixample a l'hivern. Les grans balconeres es col·loquen al mateix pla que el panell i integren el dibuix de l'esgrafiat".