Casa Salvador Andreu (Gran Via)
(Barcelona | Esquerra Baixa de l'Eixample - Barcelonès)

Barcelona - Gran Via, 569

Barcelona - Gran Via, 569 (Foto: Albert Esteves, 2023)

Situació Gran Via de les Corts Catalanes, 569 / Muntaner, 23
Edifici en xamfrà, promogut per Salvador Andreu Grau, conegut farmacèutic que va actuar també de promotor immobiliari, amb destacats edificis a Barcelona. Aquest va ser projectat l'any 1897, però en desconeixem l'autor. Podria ser el mestre d'obres Sebastià Gelabert Serra, que pocs anys després va projectar pel mateix doctor Andreu un edifici a Gran de Gràcia, 72-76 caracteritzat també per una tribuna central. En aquest edifici les tribunes són l'element dominant a les tres façanes. L'aparell ornamental és més eclèctic que modernista. A la llinda del portal hi ha les inicials del promotor.