Can Bachs
(L'Ametlla del Vallès - Vallès Oriental)

L'Ametlla del Vallès - Can Bachs

L'Ametlla del Vallès - Can Bachs (Foto: Albert Esteves, 2023)

AutorManuel Joaquim Raspall Mayol (reforma)
Situació Plaça Vella, 1
Antiga casa situada a la sagrera de l'església, referenciada des de l'any 1644. Conserva en bona part la fesomia antiga, especialment pel que fa al portal adovellat i les finestres emmarcades amb pedra. Tanmateix, va ser objecte de reforma a inicis del segle XX, quan era propietat de Lluís Guarro, important fabricant de paper que estiuejava a l'Ametlla. Aquesta actuació va ser dissenyada l'any 1905 per l'arquitecte Manuel J. Raspall (Barcelona, 1877 - 1937) i va consistir en un terrat sobre la torre, amb barana de totxo i un emmarcament ornamental del rellotge de sol fet amb el mateix material.