Grup Banyó
(L'Ametlla del Vallès - Vallès Oriental)

L'Ametlla del Vallès - Conjunt de cases Banyó. Detall

L'Ametlla del Vallès - Conjunt de cases Banyó. Detall (Foto: Albert Esteves, 2023)

AutorManuel Joaquim Raspall Mayol / Emili Sala Pibernat
Situació Francesc Macià, 24-36
Conjunt de xalets originalment idèntics, propietat de Baltasar Banyó, construïts a partir de l'any 1933. Van ser projectats en una primera fase per Manuel J. Raspall (núm. 32 a 36) i en una segona (núm. 24 a 30) sota la direcció d'Emili Sala Pibernat. Són cases de planta rectangular, d'un sol nivell, amb teulades a dues aigües, amb un petit vessant perpendicular al carener. Les portes estan protegides amb un porxo de teula sobre columnes classicistes. A banda i banda de la porta hi ha sengles finestres d'arc rebaixat. La decoració està feta amb esgrafiats formant una faixa a l'alçada del forjat i al frontis el porxo.

Esment especial mereix la casa del núm. 34, situada a l'interior del recinte, concebuda com una masia gòtica, amb l'estructura i els elements característics de l'època.